Kaihon Hämynhälvä

KTK-III 04/21, 17+17+18+15=67p.
SV-I 04/21, 6,6+10+8+7+7+10=48,6p.

© VRL-14618

Perustiedot

Virallinen nimi Kaihon Hämynhälvä Rotu suomenhevonen
Sukupuoli tamma Säkä, Väri 157cm, musta
Syntymäaika, ikä 01.09.2020, 4 vuotta (2kk=1v) VH-tunnus VH20-018-0914
Painotus Koulu-, este- ja kenttäratsastus Kapasiteetti HeA, 110cm, CIC1
Omistaja Eedla S, VRL-14880 Kasvattaja Kaihovaara

Luonnekuvaus

"Tämän varsan syntymää odotettiin sormet ristissä, sillä kyseisen emän sekä isän yhdistäminen oli lievästi ilmaistuna riskialtista. Kieltämättä varsassa on havaittavissa pientä tuittupäisyyttä, mutta ainakin se on perinyt isältään upeat liikkeet ja emänsä hyvän hyppytyylin. Loistava ratsuhevonen siis sellaiselle ihmiselle, joka ei pelkää näyttää tälle kaapin paikkaa..." Jo se, että pientä ja terävää tammavarsaa markkinoitiin näillä sanoin sai innostukseni syttymään. Kaipaisin meille tulista tammaa, joka olisi tulta ja tappuraa eikä pelkkää vaniljaa. No sitä saatiin, mitä tilattiin, kun Häly muutti meille.

Häly on oman elämänsä Sherlock Holmes, tuittupää kuin aasi. Täydellinen hevonen sille joka etsii haastetta elämäänsä. Suunnitellusta yhdistelmästä ei syntynyt haluttua varsaa vaan siitä syntyi Häly jolla on upeat liikkeet varustettuna hyvällä hyppytyylillä, mutta siihen se sitten jäikin. Tällä tammalla on kykyä saattaa itsensä kiperään tilanteeseen. Jotkut uskovat Hälyn olevan fiksu sillä se osaa avata helpot solmut ja tunnetusti se on onnistunut vapauttamaan itsensä myös tarhasta lukemattomia kertoja (liekö huolimattomuuden syytä), mutta tammalla on tapana myös saattaa itsensä solmuun. Loimen tamma saa aina solmuun oli se paketoitu miten hyvin tahansa puhumattakaan siitä että tarha näyttää aina kun tornadon jäljiltä jos Häly on ollut siellä. Mikään irtaimisto ei säästy tamman toimesta.

Merimiessolmut on syytä opetella jos Hälyä meinaa käsitellä, koska muutoin tamma juoksentelee ympäri tiloja joka ei todellakaan ole ensimmäinen kerta. Karsinan ovet tamma saa avattua myös varsin mallikkaasti jos ne on jätetty edes hitusenkin raolleen ja silmä välttää. Onneksi tamma on melko perso ruualle joten se on oiva motivaattori tamman saamiseksi takaisin. Jos Häly ei ole pahoissa puuhissa, niin se on yleisesti melko tuittupää joka ei niin vain antaudu käsiteltäväksi joten voi varautua tahtojen taisteluun vaikka kavioita putsatessa. Vaikka Häly on jääräpäinen, niin melko lyhytpinnainen joka lopulta antaa periksi lyhyen tuokion jälkeen. Harmi vain että tämä rituaali on jokapäiväinen osa jokaisessa hoitotoimenpiteessä joten tamman kanssa saa vääntää oikeastaan kaikessa mutta riittävästi sinnikkyyttä ja leuka pystyyn, niin kyllä se siitä.

Häly on oikein monitoimihevonen, sillä on hyvät askellajit, se osaa hypätä ja on peloton ratsu näin unelmissa. Todellisuudessa tamma on uppiniskainen, sitä ei juuri ikinä huvita mikään ja energiansa se tuhlaa mieluiten niskuroimalla. No, ainakaan se ei pelkää joka on hyvä sekä huono puoli. Osaavan ratsastajan se selkäänsä vaatii jos meinaa saada jotain tulosta aikaan ja tällöinkin saa taistella kaikesta. Häly on niitä hevosia jotka eivät todellakaan anna kiitosta missään ja jonka ratsastuksen jäljiltä tuntuu ainoastaan masentuneelta, mutta onneksi tamma on perinyt sen verran lahjoja vanhemmiltaan että sillä on puhdas hyppytyyli eikä Hälyn tapoihin kuulu kieltäytyä esteillä. Lisäksi tammalla on tarve kiitää kuin tuhatjalkainen toukka, joten siinäkin säästyy aikaa radoilla. Ei siinä että tamma ylipäätänsä edes kuuntelisi, mutta toisinaan tammassa on aistittavissa jonkinnäköistä kuuntelemistä hyppyjen ajoitusten kohdalla.

Jos esteillä tamma on kuumapää, niin samaa se on kouluradalla. Ei kuuntele, talla pohjassa, joten jos kouluradalle on syytä mennä niin parempi juoksuttaa pahimmat energiat pois. Tällöin Hälyllä ei ole niin kovaa tarvetta toimia kuin höyryjuna, se saattaa jopa kuunnella. Tammalla on luonnostaan hyvät askellajit joita ei ole ikinä tarvinnut sen pahemmin työstää joten jos Hälyn saa jotenkin ihmeen kaupalla kuuntelemaan, on se vahva suorittaja omalla tasollaan jolla on oikeastaan aika hyvä keskittymiskyky.

Häly on niitä hevosia joita ei ole helppo lastata. Ramppi epäilyttää aina tammaa vaikka sitä on kuvailtu muutoin rohkeaksi hevoseksi. Joten lastaamisen kanssa saa väitellä aina hetkisen joka päättyy yleensä siihen että Häly loikkaa rampin yli traileriin. Eikä kisapaikalle tulo ole sen helpompaa, loikalla alas useimmiten herkkujen säestämänä. Häly on kisoissa oma ihana itsensä joka saattaa ratsastajansa maineen ja uskon koetukselle julkisella paikalla. Kuuntelee jos kuuntelee, ei kuuntele jos ei kuuntele ja sitä rataa. Kisasuoritukset sujuvat Hälyn tapaan, eli yleensä täysillä eteenpäin ratsastajan karjuessa ohjeita mutta toisinaan tamma on jopa oikeasti kuulolla ja kuuntelee ratsastajaansa. Aika on Hälyn puolella etenkin este- ja kenttäkilpailuissa ja lennokkaat hypyt. Kouluradoilla ratkaisee ratsastaja itse koska tammarukka ei luonnollisesti suostu tapansa mukaan kuulolle ellei ratsastaja osoita valtavaa päättäväisyyttä jolla saattaa olla toisinaan tulosta.

Sukutaulu

isä. Pohjanruoska
VH20-018-0646
m, 156cm
KTK-II, Ch
ii. Pohjannuoska
vkk, 148cm
evm
iii. Pohjolantie
rt, 149cm - evm
iie. Särmäkuisma
vkk, 144cm - evm
ie. Veresviljat
m, 165cm
evm
iei. Mallaksen Matias
rt, 166cm - evm
iee. Ohranhelmi
m, 160cm - evm
emä. Heljäke
VH19-018-0296
vprt, 160cm
KTK-III
ei. Katoavainen
prt, 162cm
evm
eii. Unohdus
trn, 161cm - evm
eie. Varmiina
rt, 162cm - evm
ee. Häijyhengetär
vprt, 158cm
evm
eei. Häijy-Ukko
prt, 160cm - evm
eee. Kodinhengetär
vrt, 155cm - evm

Tutustu sukuun tarkemmin

i.

ii.
ie.

e.

ei.
ee.

Jälkeläiset

Varsa Syntymäaika Vanhempi Omistaja Meriitit
o. Hevosen nimi 00.00.0000 e. Hevosen nimi omistaja
t. Hevosen nimi 00.00.00000 e. Hevosen nimi omistaja tietoa
t. Hevosen nimi 00.00.00000 e. Hevosen nimi omistaja tietoa

Kilpailut

Näyttelyt

00.00.2020, Paikka, NJ, palkinto

CUP-sijoitukset

00.00.0000, Paikka, Cup, laji, luokka, 0/0

ERJ Esteratsastus

0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, 0/0
00.00.0000, Paikka, Luokka, 0/0

KRJ Kouluratsastus

0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, 0/0
00.00.0000, Paikka, Luokka, 0/0

KERJ Kenttäratsastus

0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, 0/0
00.00.0000, Paikka, Luokka, 0/0

Päiväkirja

00.00.0000 Päiväkirjamerkinnän otsikko (Henkilö)

Päiväkirjateksti © kirjoittaja


00.00.0000 Päiväkirjamerkinnän otsikko (Henkilö)

Päiväkirjateksti © kirjoittaja