Korpihovin Hallankaipuu

KTK-III 10/20, 16+15+16+16=63p.
SV-II 10/20, 5,6+9+3+7,5=25,1p.
EV-I 09/20, 8+7+3+5+2+1=26p.

Kuva 1 © Suomen Hippos/Pirje Fager-Pintilä, Kuvat 2-3 © Narien Vapaat, Kuvat 4-6 © Cherie (CC BY-NC 2.0)

Perustiedot

Virallinen nimi Korpihovin Hallankaipuu Rotu suomenhevonen
Sukupuoli ori Säkä, Väri 149cm, rautiaankimo
Syntymäaika, ikä 25.05.2020, 3,5 vuotta (2kk=1v) VH-tunnus VH20-018-0672
Painotus Este- ja kouluratsastus Kapasiteetti HeB, 90cm
Omistaja Eedla S, VRL-14880 Kasvattaja Siguri, Korpihovi

Luonnekuvaus

Halla on emäänsä tullut - ja hyvä niin! Ori on pitkäjänteisyyden perikuva, ja sen kanssa on ollut poikkeuksellisen helppoa päästä alkuun käsittelyharjoituksissa. Halla on mieliksi ihmisille, ja siltä odotetaan ratsuna vielä paljon: molemmat vanhemmat ovat reippaita yleishevosia, jotka pärjäävät niin koulu- kuin esteradoillakin. Ja jos varsa yhtään isäänsä tulee, on siitä vielä kärryjenkin eteen!

Sukutaulu

isä. Mäkituvan Hallas
VH16-018-2120
rtkm, 147cm
ii. Talventuoja
rtkm, 147cm
evm
iii. Tuulentuoja
rnkm, 152cm - evm
iie. Kuuratar
tprt, 144cm - evm
ie. Mäkituvan Varpu
rt, 144cm
evm
iei. Railinmuisto
rt, 139cm - evm
iee. Mäkituvan Vilpu
rtkm, 150cm - evm
emä. Vaanan Piipari
VH16-018-0300
rt, 148cm
ei. Telmeri
rt, 148cm
evm
eii. Tempus
rt, 148cm - evm
eie. Myntin Elviira
rt, 149cm - evm
ee. Vaanan Primella
rn, 147cm
evm
eei. Kasperi
rn, 145cm - evm
eee. Pimelli
rt, 147cm - evm

Tutustu sukuun tarkemmin

i.

ii.
ie.

e.

ei. Telmeri (sph, rt, 148 cm) on pienikokoinen ori, joka syntyi eräällä yksityistallilla Etelä-Suomessa. Telmeriä alettiin jo varsana käyttää erilaisissa arvostelutilaisuuksissa ja näyttelyissä, ja se pääsi nopeasti ihmisten suosioon komean olemuksensa ansiosta. Orin kanssa aloitettiin ratsastuskoulutus melko nuorena, mutta se ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Telmerillä ei ollut hitustakaan pitkäjänteisyyttä, eikä se malttanut opetella edes helppoja koulukiemuroita. Vasta kuusivuotiaana monen valmentajan työn tuloksena orilla oli mahdollisuus pärjätä helppo C -luokassa sekä ylittää puolen metrin esteitä ratsastajan alla. Orin kanssa jatkettiin koulutusta maltillisesti, ja lopulta siitä saatiin hieno yleisratsu helppoihin koululuokkiin ja jopa lähes metrin esteille. Kisamenestyksen ohella Telmeri on käynyt kantakirjattavana toiselle palkinnolle, minkä lisäksi ori on haalinut muutamia arvonimiä näyttelyistä. Luonteeltaan Telmeri on ollut aina todella leikkisä ja malttamaton, ja sitä on usein kuvailtu aikuiseksi, jolla on lapsen mieli. Luonteestaan huolimatta ori on saanut elämänsä aikana seitsemän jälkeläistä, josta suurin osa on perinyt orin upean rakenteen ja taitoa kisakentille.
ee. Vaanan Primella (sph, rn, 147 cm) syntyi ratsastuskouluun, jossa se eli lähes koko elämänsä. Priia oli luonteensa ja kokonsa puolesta hyvä ratsu aloitteleville ratsastajille, ja sen selkään uskalsi laittaa kenet tahansa. Priia oli kylällään tunnettu hevonen, sillä se nähtiin usein talutusratsuna erilaisissa tapahtumissa, ja joskus se pääsi ilahduttamaan myös vanhuksia rapsutettavana terapiahevosena. Tamman kouluratsastustaso oli helppo B -luokkaa, joskin se osasi joitakin tehtäviä ylemmiltä tasoilta. Esteitä Priia ylitti aina metriin saakka, ja sen kanssa kierrettiin satunnaisesti estekisoissa. Tamman ollessa seitsemäntoistavuotias sen kaviot alkoivat oireilla, joten tamman oli parempi siirtyä pois ratsastuskoululta ja muuttaa erään nuoren tytön luokse satunnaiseen maastokäyttöön. Priia ehti asua uudessa kodissaan reilun vuoden, kunnes se joutui kovaan kaviokuumekierteeseen, ja lopulta nähtiin parhaaksi päästää tamma taivaslaitumille. Priia ehti elämänsä aikana saada kolme jälkeläistä, joista yksi jäi tamman tavoin asumaan ratsastuskouluun ja kaksi muuta lähtivät maailmalle kokeilemaan kisaratsun elämää.

eii. Tempus (sph, rt, 148 cm) oli komea rautias pienhevonen, joka oli enemmän näyttö- kuin käyttöori. Ori syntyi pienellä tilalla Mikkelissä, jossa se asui koko elämänsä. Tempus aloitti näyttelyuransa jo yksivuotiaana varsanäyttelyissä ja jatkoi sitä läpi elämänsä keräten arvonimiä ja saaden toisen palkinnon (pistettä vaille ensimmäistä palkintoa) kantakirjaustilaisuudesta. Koska Tempuksen omistaja halusi pitää orin jalostusarvoa yllä, valmentauduttiin sen kanssa kilpailemaan esteitä 90 senttimetriin saakka. Orin kanssa kierrettiin myös hieman maastoesteitä, mutta koulukiemuroita se ei koskaan kunnolla sisäistänyt. Tempus sai elämänsä aikana jopa kolmetoista jälkeläistä, joista kymmenen oli oreja. Yhdeksäntoistavuotiaana Tempus löydettiin pihatarhastaan kuolleena sydänkohtaukseen, jonka syytä ei saatu koskaan selville.
eie. Myntin Elviira (sh, rt, 149 cm) oli sporttinen pienikokoinen hevonen, jonka kanssa kilpailtiin ahkerasti monessa eri lajissa. Ensimmäisinä vuosina Elvi tutustui valjakkoajoon, minkä jälkeen tammaa alettiin kouluttaa myös kouluradoille. Ohella alettiin kokeilla myös esteitä sekä maastoesteitä, ja lopulta paketti kenttäratsastukseen oli valmis. Elvi kiersi ahkerasti ympäri Suomea – ja jopa Ruotsissa – kenttäratsastuskisoissa, ja tamma oli yksi menestyneimmistä hevosista aikanaan. Elvi sai nuorempana viisi jälkeläistä, joista osa jatkoi emänsä jalanjälkiä kenttäradoilla. Tamma yritettiin astuttaa jälleen viisitoistavuotiaana, mutta se ei enää tullut tiineksi. Niinpä sen kanssa keskityttiin kisailemaan, kunnes eläkeaika koitti. Elvi sai viettää monta vuotta harrastekäytössä, kunnes se kaksikymmentäviisivuotiaana lopulta sairastui pahaan suolikiertymään, ja se jouduttiin lopettamaan.

eei. Kasperi (sph, rn, 145cm) Kasperi oli pienhevonen, joka ei ehtinyt nähdä elämässään montaa vuotta. Sen ensimmäiset vuodet olivat muuttamista kodista toiseen, mikä tarkoitti sitä, ettei ori saanut minkäänlaista pohjakoulutusta käyttäytymisen saati ratsastuksen suhteen. Viisivuotiaana, seitsemän eri kodin jälkeen, ori lopulta löysi kodin, jossa sen käyttäytymiseen alettiin kiinnittää enemmän huomiota. Kasperi tuli vain harvojen ja valittujen ihmisten kanssa toimeen, ja yksi näistä oli nuori tyttö, joka oli vahvasti sitä mieltä, että Kasperista tulisi vielä jotain. Niinpä hän alkoi varovasti valmentautua orin kanssa, ja vain jonkin aikaa myöhemmin he kisailivat menestyksekkäästi helppo A -tasolla ympäri Suomea. Orin tarina muistutti tuttua satua rumasta ankanpoikasesta, joten ruunikko vei monen ihmisen sydämen. Siltä pyydettiin monia astutuksia, mutta loppujen lopuksi ori sai yhteensä vain kaksi jälkeläistä. Kasperin ollessa yhdeksänvuotias sen omistaja joutui pahaan kolariin ja menehtyi. Uusien ihmisten kanssa toimiminen oli Kasperille suorastaan mahdotonta, eikä kukaan halunnut ostaa huonokäytöksistä oria. Niinpä se päätettiin lopettaa jo nuorena omalle kotilaitumelleen.
eee. Pimelli (sph, rt, 147 cm) syntyi eräälle vaellustallille Lappiin, josta se myytiin viisivuotiaana Etelä-Suomeen ratsastuskouluun. Tamma oli jo pienestä pitäen todella kiltti hevonen, joka oli ennen kaikkea lasten suosiossa. Melli jaksoi katsoa vierestä lasten riehumista, hännästä vetämistä ja selkään hyppäämistä laitumella aivan huoletta päivästä toiseen. Kaiken lisäksi tamma suoritti kouluratoja jopa vaativa B -tasolle asti ja esteitä se hyppi vajaaseen metriin. Sen kanssa käytiin satunnaisesti erilaisissa seurakisoissa, joista tamma palasi melko usein sijoittuneena. Ulkomuodoltaan Melli oli melko takakorkea ja todella massiivisella kaulalla omistettu hevonen, joten se ei menestynyt kovin hyvin ulkonäköä vaativissa arvosteluissa. Melli eli ratsastuskoulussa koko elämänsä ja sai elämänsä aikana kolme varsaa, joista kaksi jäi asumaan ratsastuskoululle. Tamman viimeinen varsa syntyi Mellin ollessa kahdeksantoistavuotias, ja valitettavasti jo kantoaikana mikään ei tuntunut menevän hyvin. Melli sai pahoja komplikaatioita synnytyksessä, ja sekä tamma että varsa menehtyivät.
ei., ee., eii., eie., eei. ja eee. © kasvattaja

Jälkeläiset

Varsa Syntymäaika Vanhempi Omistaja Meriitit
o. Hevosen nimi 00.00.0000 e. Hevosen nimi omistaja
t. Hevosen nimi 00.00.00000 e. Hevosen nimi omistaja tietoa
t. Hevosen nimi 00.00.00000 e. Hevosen nimi omistaja tietoa

Kilpailut

Näyttelyt

04.09.2020, Haltiasalo, NJ, irtoSERT
05.09.2020, Haltiasalo, NJ, irtoSERT

CUP-sijoitukset

00.00.0000, Paikka, Cup, laji, luokka, 0/0

ERJ Esteratsastus

0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, 0/0
00.00.0000, Paikka, Luokka, 0/0

KRJ Kouluratsastus

0 sijoitusta

00.00.0000, Paikka, Luokka, 0/0
00.00.0000, Paikka, Luokka, 0/0

Päiväkirja

00.00.0000 Päiväkirjamerkinnän otsikko (Henkilö)

Päiväkirjateksti © kirjoittaja


00.00.0000 Päiväkirjamerkinnän otsikko (Henkilö)

Päiväkirjateksti © kirjoittaja